Hoe moeilijk kan het zijn?

 

Hoe moeilijk kan het zijn?

Tja, het is toch lastiger dan gedacht… Bloggen.

Waar ga je het over hebben? Dat is voor mij niet zo’n probleem. Praten is een van m’n hobby’s, zeker als het mijn vak betreft! Daar raak ik echt niet over uitgepraat.

Maar voor een camera gaan staan, recht in de lens kijken én hardop je verhaal vertellen, zonder dat er iemand reageert… Dat is toch andere koek.

 

Ga je staan of zitten? Een beetje bewegen tijdens je verhaal is ook wel handig, zodat je niet overkomt als een robot die zijn verhaal afwerkt.

Maar áls je dan beweegt, én iets wil laten zien, én recht in de camera kijkt én niemand reageert… dan moet je ook je verhaal nog op een natuurlijke manier vertellen… Dus zonder haperingen, teveel ‘uh’, logica en volgorde aanhouden. En niet vergeten wat je ook alweer wilde vertellen.

En dan de montage… Intro, achtergrondmuziekje, overgangen en de geluidsopname synchroon zetten met het beeld.

Oh ja, en omdat ik toch nog behoorlijk gepraat heb tegen de camera, die mij helaas niet op tijd verteld dat het allemaal wel duidelijk is. En dat mijn verhaal er niet beter van wordt door het nóg langdradiger te maken, omdat we anders op een blog van 10 minuten uitkomen… óók nog flink knippen in het beeldmateriaal.

En dan de laatste drempel. Het plaatsen van de blog op social media… Je kwetsbaar opstellen.

Dan vraag ik me wel eens af, waarom doe ik dit allemaal?

Tja, ómdat ik mijn kennis wil overdragen, ómdat ik vind dat iedereen het gezicht van Food Dynamics moet zien.

Ómdat Food Dynamics niet een gewone “consultant” is, maar een bedrijf waar ik trots op ben!

Ómdat ik graag een stapje extra zet voor mijn klanten.

Ómdat ik mezelf graag uitdaag én omdat ik vind, dat je regelmatig uit je comfort zone moet stappen om tot andere inzichten te komen. Dus daarom!Ik blijf dus lekker oefenen met bloggen, mezelf kwetsbaar opstellen, kennis delen en laten zien dat Food Dynamics ook voor u een stapje extra zet!