Cursus chocolade drageren

 

De Champions League van de patisserie!

Drageren is een verfijnde techniek en een must voor uw portfolio.

Bij Dynamic Academy leert u de basistechniek van het drageren met chocolade in één dag. De cursus is zeer praktisch, waardoor u zelf direct aan de slag kunt en u een volleerd patissier maakt!

Drageren is een unieke techniek en betekent coaten. Een chocolade dragee bestaat uit een kern, omhuld met vele laagjes chocolade. Afhankelijk van het formaat is een dragee een aanvulling op uw assortiment of geschikt als decoratie voor op uw producten.

  • Het zijn luxe producten, maar ook echte door-eters, anders dan een bonbon of chocolade reep.
  • Door gebruik van verschillende technieken is het uiterlijk van de dragees eenvoudig te veranderen.
  • De combinatie mogelijkheden van ingrediënten zijn eindeloos. Laat uw creativiteit de vrije loop!

Kortom, dragees zijn een echte aanvulling op uw assortiment!

 

Wat komt er aan bod?

 

Theorie

Wat zijn de producteigenschappen, grondstoffen en recepturen van dragees? Wat zijn de kritische parameters bij het drageren?

Praktijk

Praktische dagtraining waarbij de deelnemers met verschillende kleuren chocolade leren coaten. Daarnaast komen er verschillende technieken aan bod voor het uiterlijk van de dragees.

Programma

 

  • 09:30 – 10:30 uur | Introductie & theorie
  • 10:30 – 12:00 uur | Deel 1 praktijk
  • 12.00 – 13.00 uur | Lunch
  • 13:00 – 15:00 uur | Deel 2 praktijk
  • 15:00 – 15:30 uur | Dagafsluiting
Voor wie is deze cursus geschikt?
  • Food professionals werkzaam in de voedingsmiddelensector
  • Leveranciers gerelateerd aan de voedingsmiddelenindustrie
  • Kortom iedereen die werkzaam is in de food en die zijn kennis wil verbreden