Digitale rondleiding

 

Even spieken..

Welkom! In deze video geef ik u de kans even te spieken bij Food Dynamics.

Mijn naam is Merel Rijnen, voedingsmiddelen technoloog en trotse eigenaar van Food Dynamics. Vandaag ga ik u een digitale rondleiding geven bij Food Dynamics.

Food Dynamics is gevestigd in Dongen, op het industrieterrein Tichelrijt. Dongen is een prachtige gemeente om in te wonen en te werken. Het dorp dat is groot geworden door de frisdrankindustrie. In Dongen staat de enige Coco Cola fabriek van Nederland, deze fabriek is 1 van de grootste in Europa.

Ik werk als productontwikkelaar voor producenten in de voedingsmiddelenindustrie en geef trainingen aan food professionals.

Hier zie je mijn ‘Wall of Fame’, producten die ik heb ontwikkeld of waar ik deel vanuit heb gemaakt. Toch wel een beetje mijn trots!

En zoals u kunt zien aan de producten, richt ik me voornamelijk op de chocolade-, zoetwaren-, ijs- en bakkerij-industrie.

De spreekkamer wordt voornamelijk gebruikt om met leveranciers en klanten rustig te kunnen praten.

In de presentatieruimte worden presentaties en theorie lessen van trainingen geven. Ook worden hier proefsessies gehouden waar producten worden beoordeeld op smaak, textuur en uiterlijk.

Daarnaast is mijn kantoor, waar ideeën en concepten worden uitgewerkt op papier.

Maar, waar alle magie gebeurt? In het innovatielab! Hier worden nieuwe producten ontwikkeld, technologieën en applicaties getest. Een fijne werkruimte waar ook het praktische gedeelte van trainingen plaats vindt.

Hier ziet u mijn ‘winkeltje’ waar ik ingrediënten voor projecten bewaar. Regelmatig ga ik met leveranciers aan tafel om innovatieve ingrediënten te verzamelen. Die worden later gebruikt in creatieve sessies, om nieuwe inspiratie op te doen.

Ik stel jullie graag even voor aan mijn grote vriend, de drageerketel. Een machine waar ontzettend veel ontwikkelingen en trainingen op worden gedaan. Daarbij kunt u denken aan chocolade coaten, suiker coaten (zoals M&M’s), granola’s en zelfs borrelnootjes.

Uiteraard mogen fijne werktafels, weegschalen en een seal machine niet ontbreken. Op de werktafels kan chocolade getempereerd worden, suikerwerk worden getrokken en wordt fudge en ander snoepgoed gemaakt.
De bakkersoven wordt veel gebruikt voor de ontwikkeling van koekjes, graanrepen en geroosterde noten.

Kortom, een hele fijne werkruimte te kunnen focussen op projecten en vraagstukken.

Een bezoek waard

Zullen we samen nog een rondje doen? Ik nodig u graag uit om te proeven van de sfeer bij Food Dynamics. Graag vertel ik u meer, over wat ik voor u kan betekenen.